İzmir Çeşme Alaçatı

İzmir Çeşme Alaçatı, İzmir’i bir bütün olarak yazamayacağım için önceliğimi Alaçatı’ya verdim. Alaçatı benim için ayrı bir önemi var. Düğün sonrası fotoğraflarımın çekildiği yer olmasıyla iyice özelleşti. Hepimiz biliyoruz ki İzmir’in tutum ve davranışları daha özgürlükçü yapıları ,her yerinde farklı güzelliğinin çıkması bizleri tatil için gidilecek yer olarak göstermesi oldukça normal. Dizilere, şiirlere ve şarkılara konu olmuş bir il de gezmek keyifli olacak Aydın iline yakın olması da Arapapıştı Kanyonu alternatifini sağlıyor.
Alaçatı da Neler Yapılır
Güzelim dar sokaklarında gönlünüzce gezebilir, evlerinin ve ağaçların rengarenk dokusunda bol bol fotoğraf çekebilir, çekinebilirsiniz. Sümbüller, zambaklar gerek kokusuyla gerek görüntüsüyle sizleri cezbedecek. Farklı konseptli cafelerinde kahvenizi yudumlarken, akşama doğru kalabalıklaşan turistlerimizi izleyebilirsiniz. Gezerken en az 5-6 tane gelin kızlarımızı da görürseniz hiç şaşmayın. O kızlara yerli halkın teyzelerinin laf atması, hepsinin bir yerini beğenmesi gerçekten keyifli
Yel Değirmenleri
Fotoğrafçıların vazgeçemediği bir yer daha söyleyeyim, Yel Değirmenleri
Alaçatı gibi rüzgarı çok olan bir yerde buğdayı öğütmek için kullanılan, Yel Değirmenleri, Alaçatı’nın hemen girişinde karşılıyor bizleri. Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle restore edilen Alaçatı Yel Değirmenleri’nin bir kısmı, günümüzde restoran ve kafe olarak hizmet veriyor.
Dört adet büyüklükleri birbirinden farklı, küçük bir tepenin üzerinde kurulmuş olan Yel Değirmenleri, 1850’li yıllardan kalma taş yapılar olarak dikkatimizi çekmeyi başarıyor. Özellikle gün batımını izlemek ve fotoğraf çekmek için oldukça ideal bir yer Alaçatı Yel Değirmenleri. Tavsiye ederim..
Birbirinden Güzel Plajları
Buraya kadar gelmişken plaja gitmeden dönmek olmaz. Havanın ve rüzgarın durumuna göre gidilebilecek plaj sayısı oldukça fazla.
Çeşme
Neden Çeşme ?
Çeşme, şifalı sıcak suları, olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir. Çeşme İzmir’in 94 km. batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda kurulmuştur. Gemiciler tarafından küçük liman diye adlandırılmıştır. Fakat Çeşme ve civarında kaynak suları bol olduğundan ve zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yöreye Çeşme denilmiştir. Sürekli akan bu kaynakların etrafında çeşme yaptırmak günümüzde olduğu gibi, eski geleneklerimiz arasında da yer almıştır. Çeşme adını, bir zamanlar yüz kadar olduğu söylenen bu çeşmelerden almıştır. Bu çeşmelerin hepsinin kendisine özgü bir özelliği ve mimarisi bulunur. http://www.izmirkulturturizm.gov.tr/TR-77446/cesme.html
Çeşme Müzesi
Çeşme’nin tarihi zenginliklerini en iyi, müzelerdeki tarihi eserlerin çokluğu ve kalitesi gözler önüne sermektedir. Daha çok Erythrai, Çeşme ilçe merkezi Alaçatı ve Kalemburnu yöresinden çıkan eserlerin sergilendiği tarihi Çeşme Kalesinde bulunan, Çeşme Arkeoloji Müzesinde 320 adet arkeolojik 126 adet etnografik eser ile 31 adet sikke, toplam olarak 477 adet eser teşhir edilmektedir.
Ziyaret Saatleri: 08.30-12.00/13.00-17.00
Kaynak: http://hepgezsem.com/2019/izmir-cesme-alacati-gezilecek-yerleri-plajlari/ege/